Auto-starta XenApp applikation även om användaren har tillgång till flera applikationer

För att möjliggöra just detta kan vi utav en kombination av två lösningar auto-starta en app. Innan jag går vidare på detaljerna så tittar vi på nuvarande möjlighet.

Om man vill auto-starta en applikation från Citrix Web Interface 5.3, så kan man följa denna instruktion: http://support.citrix.com/article/CTX125277
Men det kräver att användaren endast har en publiserad applikation (eller skrivbord). Att endast ha en applikation är dock inte speciellt troligt i de flesta Citrix-miljöer.

Det jag gör är att använda den nya Auto launch funktionaliteten i Citrix WI 5.x ovan (som är ämnad för XenDesktop) tillsammans med Thomas Koetzings verktyg HideApps: http://www.thomaskoetzing.de/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=96
Applicera HideApps enligt instruktionerna för WI 5.2

När detta är på plats så ändrar vi koden från en if-sats till en if not-sats;
if( hiddenApps.Contains( r.getDisplayName() ) ) {

ska ändras till ”if not” med ett utropstecken (!)
if(!hiddenApps.Contains( r.getDisplayName() ) ) {

Detta gör att Web Interface sidan endast kommer visa specificerad applikation även om grundtanken med HideApps var att det skulle döljas.

Nu editerar vi WebInterface.conf filen och lägger till denna parameter (kan läggas till på vilken rad som helst);
HiddenApps=App Namn Som Ska Auto-Startas

Gå sedan ned och avkommentera (ta bort #) samt ändra till ”On”;
AutoLaunchDesktop=On

HiddenApps kommer endast visa den specificerade appen, och WI auto launch-funktionaliteten kommer autostarta den enda applikationen den hittar!

Fredrik S Kämpe


Liknande artiklar:


Taggar: ,

Kommentering är avstängd.

News & Events

Fredrik Kämpe utnämnd till AppSense Partner Sales Star of the Year!

april 2015

Vi gratulerar Fredrik Kämpe som på årets AppSense University med 65 partners från 8 länder mottog utmärkelsen Partner Sales Star of the Year! Stort grattis och ...

Fidelity Consulting på Citrix Synergy 2015

april 2015

Våra konsulter inom Citrix samt några av våra kunder kommer åka till årets Citrix Synergy mässa i Orlando. Vi uppdaterar oss inom Mobility och Cloud ...

Mer Nyheter
 

Our Clients

"IBM har valt att anlita Fredrik för att han är pålitlig, snabb och effektiv. Inget lämnas åt slumpen och vi känner oss trygga med att lägga projekt i hans händer."
Martin Eriksson / CDC Lead Sweden

"Jim är en av de absolut bästa konsulter vi har."
Martin Håkansson / IBM.

"Fredriks arbete är genomtänkt in i varje detalj. Fredrik är oerhört kunnig, kreativ och trevlig vilket gör honom till ett nöje att samarbeta under längre tidsperioder."
Jonas / Client Delivery Coordinator