LicenseIQ

LicenseIQ är det nya sättet att hantera licenser på. Genom att analysera faktiskt användande av licenser går det att genomföra stora effektiviseringar. LicenseIQ gör grovjobbet automatiskt; allt från att ersätta dyra licenser med ekonomiskt fördelaktiga alternativ, automatiserade avinstallationer eller helt enkelt flytta licenserna till den användare som är i störst behov. Förutom detta så ingår IQ-portal, en intern webshop där man kan hantera allt från att slutanvändaren kan beställa en ny applikation till att närmaste chef godkänner beställningen. LicenseIQ skapar även korrekta prognoser för nästa års licensinköp.

Ekonomi

LicenseIQ sparar upp till 250kr per datorn och år enligt våra omfattande studier, baserat på riktiga kundfall. Beroende på mognadsgrad hos bolaget finns det olika mycket besparingar att göra. Förutom dessa hårda besparingar finns det ett antal mjuka faktorer som också sparar pengar fast är svårare att värdera.

IQdiagram

Sammanfattningsvis kan man säga att LicenseIQ sparar mer pengar än vad produkten kostar. ROI är uppskattad från ett halvår till ett år.

LicenseAI

Hjärtat i LicenseIQ är ett antal sofistikerade algoritmer som är utvecklade under mer än 10års tid. Dessa algoritmer kallar vi för LicenseAI och är dessutom anpassningsbara för varje kunds unika situation och önskemål. LicenseAI tar hänsyn bland annat till hur ofta en licens startas, hur länge den används samt hur intensivt applikationen används. Med hjälp av ovan information skapar LicenseIQ det underlag som behövs för att effektivt hantera ett företags licenser. T ex så kan LicenseIQ skapa en rapport som listar de licenser som är lämpligast att avinstallera för att spara en given summa pengar. Eller så rekommenderar LicenseAI vilka licenser som är lämpliga att avinstallera, ersättas, flyttas beroende på vilken nivå företaget att satt sin önskade effektivitetsgrad.

IQscreenshot

Forecast Engine

En av de svåraste uppgifterna som finns är att uppskatta hur mycket licenser som behövs under nästa budgetperiod. Tack vare LicenseIQ så behöver man inte chansa längre, Forecast Engine beräknar automatiskt ut för varje enskild applikation hur mycket inköpsbehövet ökar eller minskar med. Forcast Engine beräknar framtida inköp med hjälp av avancerade algoritmer för att beräkna en historisk trend för att sedan prognostisera framtiden.

IQ-Portal

Tillsammans med LicenseIQ följer en portaltjänst med. Denna kallar vi för IQ-Portal. Här kan slutanvändaren hantera samtliga sina licensärenden såsom se vilka licenser som erbjuds, beställa nya licenser, se vem som är ansvarig för ett system eller ta del av utlagda självstudier mm. Tack vare effektiviteten i IQ-portal så är inte slutanvändarna lika måna om att få behålla licenser som de redan fått installerat sedan tidigare då det bara tar ett par minuter att få tillbaka en avinstallerad licens när de behöver den igen. Inga mer krångliga blanketter att fylla i och skicka med internposten! IQ-portal är byggt på en samling flödesscheman som utvecklade under flera år. Samlingsnamnet för samtliga processer kallar vi för LicenseFlow.


Liknande artiklar:


Taggar: , , , , , , ,

Kommentering är avstängd.

News & Events

Fredrik Kämpe utnämnd till AppSense Partner Sales Star of the Year!

april 2015

Vi gratulerar Fredrik Kämpe som på årets AppSense University med 65 partners från 8 länder mottog utmärkelsen Partner Sales Star of the Year! Stort grattis och ...

Fidelity Consulting på Citrix Synergy 2015

april 2015

Våra konsulter inom Citrix samt några av våra kunder kommer åka till årets Citrix Synergy mässa i Orlando. Vi uppdaterar oss inom Mobility och Cloud ...

Mer Nyheter
 

Our Clients

"Jim är i första hand en väldigt glad, trevlig och engagerad medarbetare. Som konsult är han mycket kompetent, stresstålig, en suverän idespruta som levererar sina åtaganden med hög kvalitetskänsla."
Karl Florin / Teamleader IBM.

"Jim är en av de absolut bästa konsulter vi har."
Martin Håkansson / IBM.

"Fredriks arbete är genomtänkt in i varje detalj. Fredrik är oerhört kunnig, kreativ och trevlig vilket gör honom till ett nöje att samarbeta under längre tidsperioder."
Jonas / Client Delivery Coordinator