Framtidens IT-arbetsplats

Det är inte varje dag man får börja med ett blankt papper. Men det var precis det som vår kund ville. Uppgiften var enkel, hur kan man skapa den bästa IT-arbetsplatsen – oavsett vilka kraven blir i framtiden. Detta blev starten på ett implementeringsprojekt av ett slag som få företag lyckats genomföra och vi som konsulter sällan får förmånen att vara med om att genomföra från start till mål.

En IT-arbetsplats har en väldigt central och avgörande roll i nästan alla företag, eftersom utan en fungerande klientdator så fungerar inte verksamhetens kritiska applikationer. Då är det tryggt för kunden att luta sig tillbaka på en beprövad klientplattform som DeploymentIQ.

När vi implementerar en ny design börjar vi alltid med att göra en förstudie för att hitta kundens behov. Några ledord som kom fram under denna förstudie var nedlåst, internationell, skalbar, flexibel samt centraliserad. Dessa ledord samt en betydligt mer detaljerad funktionsspecifikation togs fram, för att vi sedan skulle kunna gå vidare till designfasen.

Det tog någon månader att ta fram första prototypen och visst kom det protester från alla tänkbara håll. Men när man väl insåg alla fördelar, både tekniska och ekonomiska, med en toppmodern klientinfrastruktur så började snart de mest kritiska rösterna försvinna. Ett halvår senare hade hela företaget en helt ny infrastruktur.

Idag har kunden inga problem att hänga med i utvecklingen. Allt från att installera det senaste operativsystemet till att skicka ut säkerhetsuppdateringar över hela världen görs på central plats utan dyra kostnader eller ledtider.

Vill du veta mer om hur man kan genomföra liknande projekt är du välkommen att kontakta oss för en diskussion.


Liknande artiklar:


Taggar: , ,

Kommentering är avstängd.

News & Events

Fredrik Kämpe utnämnd till AppSense Partner Sales Star of the Year!

april 2015

Vi gratulerar Fredrik Kämpe som på årets AppSense University med 65 partners från 8 länder mottog utmärkelsen Partner Sales Star of the Year! Stort grattis och ...

Fidelity Consulting på Citrix Synergy 2015

april 2015

Våra konsulter inom Citrix samt några av våra kunder kommer åka till årets Citrix Synergy mässa i Orlando. Vi uppdaterar oss inom Mobility och Cloud ...

Mer Nyheter
 

Our Clients

"IBM har valt att anlita Fredrik för att han är pålitlig, snabb och effektiv. Inget lämnas åt slumpen och vi känner oss trygga med att lägga projekt i hans händer."
Martin Eriksson / CDC Lead Sweden

"Det är trevligt att det fortfarande finns att tillgå kompetenta specialister som ser helheter och kan bidra till vår framgång, och jag hoppas innerligt att Lasse får fortsätta att bidra till förutsättningarna till vår framtid och forskning."
Magnus Emilsson / teknisk ansvarig för RDLAB, AstraZeneca.

"Jim är en av de absolut bästa konsulter vi har."
Martin Håkansson / IBM.